Atlétika

a serdülőktől a felnőttekig

Vasas Atlétika

A Pasaréti Sportcentrum igazi mintának tekinthető mind a sportolói létszám, mind a körülmények tekintetében.

A Pasaréti Sportcentrumban működő öt sportág keretein belül napi szinten elképesztő létszámú gyereksereget mozgatunk. Soha nem volt problémánk a gyerekek toborzásával kapcsolatban, de ilyet – ami talán az olimpiának is köszönhetően tavaly szeptember eleje óta történik nálunk,  – példátlan. Rengetegen jönnek atlétizálni.

Egy-egy csapatbajnokságon mutatott teljesítmény beszédes mércét állít fel az adott klubban, adott szakágban (versenyszámban) zajló szakmai munka jellemzése szempontjából, és többnyire képet fest a körülmények, a rendelkezésre álló eszközök állapotáról is. Az idei korosztályos CSB büszkén vállalható bizonyítványt állított ki a Pasaréti Sportcentrumban zajló dolgokról, hiszen a Vasas tizenéves atlétái rendkívül eredményes bajnokságot zártak.

A bajnoki viadalakon számtalan érem, valamint számos jó helyezés bizonyította újfent, hogy Pasaréten magas színvonalú szakmai képzésben részesülnek az ott edző fiatalok.

Az utóbbi években zajló tudatos építkezésnek köszönhetően, reméljük pár éven belül nem csak serdülő korosztályban, hanem az idősebbeknél is olyan eredményeket tudunk felmutatni, ami méltó lesz múltunkhoz, a Vasas SC jelenlegi eredményességéhez.