Vasas Pasarét Sportcentrum

Aerobic órarend


Kondi


Étterem


Tetszik?

pasamed
hope

Kosárlabda

Kezdődobás

Az MKB-Euroleasing Kosárulit 2003-ban Zöldi Péter és Skoumal Judit alapította. A kosársuli kezdetben a KOKEC kosárlabda klub keretein belül működött. A szakmai munka vezetésére Armaghani Saeedot nyerték meg. A perzsa-származású szakember korábban a Sopron női csapatával magyar bajnokságot és Ronchetti Kupát nyert. Armaghani a szakmai munka minden fontos részét papírra vetette, jelenleg is ez alapján, komoly ellenőrzési rendszer alatt dolgoznak az edzők.

Összefogás a Vasas SC-vel

2005-ben az MKB-Euroleasing megállapodást kötött a Vasas SC-vel, és jelentős összeget invesztált a Pasaréti Sportcentrum felújításába, hogy az képes legyen hatékonyan szolgálni a magyar utánpótlás sportot. Ennek keretében talált új otthonra a kosársuli, amely innentől kezdve a Vasas Férfi Kosárlabda Szakosztályaként működött tovább. A megújult tornaterem és sportcsarnok is lehetőséget adott a további fejlődésre.

Vasas Akadémia

Az eredményes szakmai munka és a kiváló körülmények az MKOSZ figyelmét is felkeltették. 2010-től már a fiú vonalon is Pasarét látja el az Észak-Magyarországi Régióközpont szerepét, majd 2011-ben a Vasas lett Magyarország első akkreditált Kosárlabda Akadémiája.  Jelenleg több mint 300 gyerek és 18 edző dolgozik – csak a fiú vonalon. Az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen az utóbbi két szezonban (2010/11-ben és 2011/12-ben) a Vasas magasan nyerve az utánpótlás egyesületek nem hivatalos eredményességi pontversenyét.

A kosárlabda oktatás menete

Egyesületünkben a gyerekek az előkészítőtől egészen az NB1-es csapatig is juthatnak. Addig azonban több szűrésen és kiválasztáson esnek át, így csak a legtehetségesebb játékosok juthatnak el az utánpótláskor végére.
7-től 10 éves korig a Mustármag-program keretében foglalkoznak a kis kosaras palántákkal. Közel tíz partner iskolában folynak az előkészítős edzések, a fiatal játékosok lehetőséget kapnak a versenyzésre a lány szakosztállyal közösen rendezett Pasaréti Nyuszi Kupa keretében. Az előkészítős időszak után a legtehetségesebb játékosok bekerülhetnek a versenyzői csapatokba, ahol már budapesti és országos versenyeken vehetnek részt. A serdülő korosztályig (U13) terjedő időszakot – a korábbi névvel azonos – „Vasas Kosársuliban” töltik a gyerekek, majd ezután kerülhetnek át a felnőtt korosztályig terjedő „Vasas Kosárlabda Akadémiára”, ahol sokoldalú és precíz képzést kapnak.

Nemzetközi és hazai kapcsolatok

A Vasas Akadémia ezen a területen is úttörőnek számít, hiszen gyümölcsöző kapcsolatokat ápol más, nemzetközi szinten is sikeres klubokkal. Ilyen például a spanyol Barcelona, a horvát Cibona Zagreb, az olasz Olimpia Milano, a litván Sabonis Akadémia és a szlovén Olimpija Ljubljana. Az együttműködés keretében évről-évre megrendezésre kerül egy nemzetközi torna. A szakmai munka részeként fontos, hogy a játékosok lássák, hogy hol tartanak a komoly külföldi klubok kosárlabdázóihoz képest.
A Vasas saját menedzsmentje komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az elhivatott és kiugróan tehetséges játékosok karrierjét az utánpótlás kor után is tovább egyengesse.  A saját NB1/B-s csapatban való szereplés után – kapcsolatai révén – egyéb hazai vagy külföldi csapatokhoz tudja segíteni növendékeit.

NŐI KOSÁR                                                             FÉRFI KOSÁR

Hírek, események

Női kosár


Férfi kosár


Partnereink:

vasas_logo_kör

Támogatóink:

Carnet logo